- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

\”Bancomatele\” de inchiriat DVD-uri se extind in Romania printr-o investitie de 150.000 euro

25 Mar, 00:01 • sergiu.mircea
Reteaua de automate de inchiriat DVD-uri Cinebank se va extinde cu 25-26 de astfel de echipamente pana la sfarsitul anului, pe langa cele 8 care functioneaza in prezent, a spus pentru DailyBusiness Bogdan Zaharescu, reprezentant al companiei Cinematic, care opereaza serviciul.
\Bancomatele\ de inchiriat DVD-uri se extind in Romania printr-o investitie de 150.000 euro

Majoritatea automatelor, care au un aspect similar cu bancomatele bancilor, sunt amplasate in centre foto Kodak din Bucuresti si din tara.

Compania va investi in cele 25-26 de automate de inchiriat DVD-uri, pe care le numeste „dispensere”, minim 150.000 euro, avand in vedere ca pentru fiecare echipament, in functie de numarul de DVD-uri disponibile spre inchiriere, valoarea investitiei variaza intre 6.000 si 25.000 euro.

In prezent, reteaua Cinebank are sapte dispensere in Bucuresti, precum si unul in Cluj, urmand a se extinde in Brasov si Constanta, a mai spus Zaharescu. Reteaua a fost infiintata in vara anului trecut si va aduce in primul trimestru al acestui an venituri de 5.000 de euro, conform companiei.

In fiecare dispenser sunt disponibile spre inchiriere intre 200 si 2.800 de DVD-uri. Numarul optim de DVD-uri pentru un dispenser este de 1.000-1.100, conform oficialului Cinebank.

„Reteaua noastra are 2.200 de abonati, ea crescand in fiecare zi, in medie cu 100-150 de noi abonati”, a declarat Zaharescu.

Clientii Cinebank pot inchiria DVD-urile accesand automatul cu un card, dupa ce incheie un abonament anual pe portalul Cinebank.ro, abonament care variaza ca pret de la 20 la 100 de lei. Persoanele care intra pe site pot comanda cardul de abonament pe care il doresc completand un formular cu date personale. Cardul este livrat in 24 de ore de un curier la adresa mentionata la inscriere.

Preturile pentru inchirierea DVD-urilor variaza intre 2 si 6 lei, in functie de durata retinerii filmului de catre client. Astfel, daca un client doreste sa retina DVD-ul sase ore, plateste 2 lei, daca doreste sa il retina o zi, pretul este de 6 lei.

Returnarea DVD-ului se realizeaza tot pe baza cardului, insa numai la automatul de unde a fost inchiriat filmul.

Cele mai cautate filme din cadrul retelei sunt Drumul dreptatii, Ratatouille, Cu totii la surf sau Ruptura, conform Cinebank.ro.

Conform oficialilor Cinematic, in prezent pe piata autohtona nu mai activeaza nici o alta retea de dispensere de DVD-uri.

Reteaua Cinebank este operata de firma Cinematic cu o cifra de afaceri, in 2006, de 94.750 lei si un profit net de 61.079 lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor. Actionarii Cinebank sunt Bogdan Zaharescu si Mihai Raducanu, conform lui Zaharescu.

Printre concurentii Cinebank se numara reteaua de magazine multimedia Diverta. Serviciile de inchiriere DVD-uri in cadrul lantului de magazine se bazeaza pe un abonament gratuit, clientii platind inchirierea DVD-urilor. Acestea costa intre 4 si 7 lei, pe o perioada de 24 de ore.