- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR a imprumutat 75 mil. euro de la BEI, pentru finantarea proiectelor IMM-urilor

11 Jan, 11:57 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) a contractat, la sfarsitul lunii decembrie 2009, un imprumut in valoare de 75 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), pentru finantarea proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).
BCR a imprumutat 75 mil. euro de la BEI, pentru finantarea proiectelor IMM-urilor

De asemenea, BCR beneficiaza de o linie de credit acordata de BEI in noiembrie 2006, in valoare de 50 milioane de euro, utilizata pentru finantarea a peste 90 proiecte dezvoltate de
intreprinderile mici si mijlocii din Romania, cu precadere in agricultura, zootehnie, industria alimentara, industria producatoare, turism si servicii.

Cele mai ample proiecte au beneficiat de imprumuturi de pana la 5 milioane de euro, valoarea medie a creditelor ridicandu-se la 550.000 euro. Peste 75% din fondurile BEI au fost alocate clientilor BCR care au dezvoltate proiecte realizate cu Fonduri Europene, in cadrul a trei programe nationale, respectiv Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programul Operational Regional – 4.3 Sprijinirea Dezvoltarii Microintreprinderilor.

BCR, membra a grupului austriac Erste, este principala banca din Romania gestionand active de peste 17,2 miliarde de euro.
Banca are in prezent 661 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.