- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR acorda credite agricultorilor care urmeaza sa primeasca subventii de la stat

15 Dec, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat conventii tripartite cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), astfel ca va putea acorda credite pe termen scurt agricultorilor care urmeaza sa primeasca de la bugetul de stat subventii in cadrul schemelor de sprijin financiar pe suprafata, a anuntat marti banca.
BCR acorda credite agricultorilor care urmeaza sa primeasca subventii de la stat

Creditele pot fi acordate pentru subventiile care se acorda atat in sectorul vegetal, cat si in cel zootehnic, precum si in cazul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic.

Potrivit bancii, dobanzile pot fi in unele cazuri chiar zero.

Totodata, BCR a incheiat cu FGCR conventii bilaterale pentru garantarea in proportie de 50% a acestor categorii de credite.

Beneficiarii de subventii APIA pot obtine de la BCR credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatii curente, in valoare totala de pana la 70% din subventia ramasa de incasat de la APIA in cazul schemei de sprijin pentru suprafata, respectiv pana la 90% din subventia APIA ramasa de incasat in cazul shemei de sprijin financiar pentru sectorul vegetal si zootehnic si al platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic.