- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR BpL estimeaza o crestere cu 25% a valorii contractelor in 2010, la 3,5 mld. lei

29 Sep, 13:33 • Redactia DailyBusiness
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) estimeaza pentru anul viitor o crestere cu 25% a valorii totale contractuale, la 3,5 miliarde lei, de la nivelul preconizat pentru acest an de 2,8 miliarde lei, a declarat, marti, Carmen Schuster, vicepresedintele bancii.
BCR BpL estimeaza o crestere cu 25% a valorii contractelor in 2010, la 3,5 mld. lei

„Pentru anul urmator, intentionam sa semnam 105.000 contracte noi si sa avem o crestere a valorii contractuale de cel putin 25% fata de nivelul estimat pentru acest an”, a afirmat Schuster, citata de Mediafax.

In prezent, banca are circa 105.000 clienti si intentioneaza sa ajunga pana la finele anului la 130.000 de clienti.

„Contrar altor produse bancare, noi nu am resimtit un impact negativ din cauza crizei si vedem ca exista o reorientare perceptibila spre acest produs”, a spus Schuster.

Ea a aratat ca, in perioada iulie-septembrie, banca a inregistrat o crestere peste cea estimata, datorita clientilor care s-au intors din strainatate si au efectuat plati, depunand rate chiar pentru intreg anul.

In prezent, suma medie pentru un contract este de 29.000 lei, in crestere de la nivelul de 21.000 lei prevazut initial in planul de afaceri.

Vicepresedintele bancii a precizat ca portofoliul este stabil in proportie de 92%, acesti clienti nedorindu-si o schimbare a produsului au alte servicii.

Anul viitor, banca intentioneaza sa se orienteze catre piata mare a produselor de economisire-creditare, inca nesegmentata, si sa faca oferte speciale pentru copii, respectiv pentru parintii care vor sa economiseasca pentru copii, in scop locativ.

BCR BpL este subsidiara BCR specializata in produse de tip economisire-creditare pentru domeniul locativ, care presupun o perioada initiala de economisire, apoi posibilitatea acordarii unui imprumut cu dobanda fixa mult sub rata din piata.

Institutia a fost infiintata in aprilie 2008 si a inceput activitatea in iulie. Pe piata romaneasca a produselor de economisire-creditare pentru domeniul locativ mai activeaza Raiffeisen Banca pentru Locuinte, ai carei actionari au preluat anul acesta si HVB Banca pentru Locuinte.