- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Burci a primit unda verde de la Concurenta sa preia ICIM Arad

17 Jun, 12:53 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei a autorizat achizitionarea societatii ICIM Arad de catre Astra Vagoane Arad, care face parte din grupul International Railway Systems, detinut de omul de afaceri Cristian Burci.
Burci a primit unda verde de la Concurenta sa preia ICIM Arad

In urma acestei operatiuni, Astra Vagoane Arad va dobandi si controlul indirect asupra societatilor controlate de Icim Arad: CF 33 ICIM Arad, Somet, Cariera de Piatra, Agregat Transport, Asfalt, Spiact Arad, Gutenberg, Utilaj Transport, Gest Klim, Expert Construct, Ycy Construct si Aluterm.

Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca preluarea ICIM Arad de catre Astra Vagoane nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante.

Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii Concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, au spus reprezentantii Cosniliului Concurentei.

Societatea achizitoare, Astra Vagoane Arad are ca obiect principal de activitate fabricarea materialului rulant si face parte din grupul International Railway Systems (IRS).

Activitatea principala a ICIM Arad consta in executarea de lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, a lucrarilor de instalatii, precum si a lucrarilor de constructii a drumurilor si autostrazilor.