- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CC a autorizat preluarea Impuls Leasing de catre Raiffeisen Landesbank

12 Mar, 15:06 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG prin dobandirea controlului unic asupra Impuls Leasing International AG.
CC a autorizat preluarea Impuls Leasing de catre Raiffeisen Landesbank

Astfel, Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG preia atat Impuls-Leasing Romania IFN SA, cat si Impuls-Leasing Services SRL, a anuntat joi Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurentei a constatat ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata relevanta.

Potrivit legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG este o societate austriaca avand activitati in domeniul bancar. In Romania, aceasta desfasoara in special operatiuni de creditare, refinantare de leasing si depozite interbancare pe termen scurt.

Impuls Leasing International AG este o societate elvetiana de tip holding care nu desfasoara nicio activitate comerciala. In Romania controleaza societatile Impuls-Leasing Romania IFN SA si Impuls-Leasing Services SRL.

Impuls-Leasing Romania IFN SA este o institutie financiara care are ca obiect principal de activitate leasingul financiar, iar Impuls-Leasing Services SRL este o societate infiintata in 2008 si are ca obiect principal de activitate inchirierea de autoturisme si autovehicule rutiere usoare, precum si leasing operational.