- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Certinvest tinteste 40 mil. euro din pensii private

25 Oct, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Compania de administrare a investitiilor Certinvest estimeaza ca va atrage anul viitor aproximativ 40 de milioane de euro din contributiile pentru fondurile de pensii private, conform lui Eugen Voicu, presedintele Certinvest.
Certinvest tinteste 40 mil. euro din pensii private

„Va fi benefica concurenta din partea fondurilor straine dupa aderarea la Uniunea Europeana”, a spus Voicu la un seminar pe teme financiar-bancare organizat in cadrul evenimentului „Zilele Biz”. El a adaugat ca Certinvest se va extinde pe pietele externe. „Nu ne este teama de fondurile de investitii straine, deoarece am avut rezultate foarte bune in Romania in ultimii ani”.

De asemenea, Certinvest isi va largi portofoliul de produse cu trei noi tipuri de fonduri de pensii private, pe care le va lansa pe piata in primul trimestru al anului 2007.

„Cele trei tipuri de fonduri sunt structurate in functie de gradul de risc si se adreseaza unor categorii distincte de clienti”, a spus pentru DailyBusiness Eugen Voicu.

Primul tip de fond va fi unul „conservator”, cu un grad de risc scazut, similar fondului de obligatiuni Orizont din portofoliul firmei. Randamentul estimat de companie pentru acest tip de fond este in jur de 4-5% pe an in euro.

Al doilea tip de fond este descris drept unul „echilibrat”, similar fondului Capital Plus, oferind un randament estimat la 7-10% anual.

Cel de-al treilea tip de fond va fi mai „dinamic”, similar unui fond de actiuni, care implica un grad de risc mai ridicat, dar si un randament estimat la peste 10% anual.