- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CNIPMMR: Impozitul minim a generat 56.000 de someri si a taiat 100 mil. lei din buget

30 Oct, 12:32 • Redactia DailyBusiness
Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 milioane lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de someri, in urma inchiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
CNIPMMR: Impozitul minim a generat 56.000 de someri si a taiat 100 mil. lei din buget

„Potrivit unei evaluari a Comisiei Nationale de Prognoza pe care ne-a prezentat-o Ministerul Finantelor acum cateva zile, din cele 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea pana in luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active. Din cele 26.000 de firme, 56.000 de salariati si-au pierdul locul de munca”, a declarat, vineri, Florea Parvu, vicepresedinte al CNIPMMR, citat de Mediafax.

Potrivit calculelor realizate de acesta, s-a inregistrat o pierdere de 300 milioane lei in urma inchiderii acestor firme din neincasarea impozitelor la bugetul de stat.

„Ministerul Finantelor ne-a anuntat ca impozitul minim a adus la buget venituri de 200 milioane de lei. Deci statul a pierdut de fapt 100 milioane de lei prin introducerea acestui impozit”, a precizat Parvu.

„Impozitul este nefast pentru mediul economic si credem ca trebuie eliminat, si, chiar daca va fi inlocuit cu impozitul forfetar, nu se va indrepta situatia. Impozitul forfetar va crea si mai mare evaziune fiscala”, a mai spus reprezentantul organizatiei.

In acest context, CNIPMMR considera inoportuna desfiintarea Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, din cadrul cabinetului propus de premierul desemnat Lucian Croitoru.

„Domeniul IMM-urilor are o importanta foarte mare si este cel mai afectat de efectele crizei financiare si economice”, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

„Prin desfiintarea ministerului nu se va rezolva problema miilor de firme care s-au inchis in primele 9 luni ale anului, ci printr-un minister puternic, cu resurse mai multe. Este o greseala strategica si am trimis o scrisoare domnului Croitoru si partidelor politice pentru rezolvarea acestei situatii”, a adaugat Nicolescu.