- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Compania de asigurari Unita va incheia anul cu pierderi

24 Nov, 14:37 • Redactia DailyBusiness
Compania de asigurari Unita va incheia acest an pe pierdere, din cauza costurilor generate de schimbarea segmentului principal de activitate de la asigurarile de viata la cele generale, potrivit conducerii companiei.
Compania de asigurari Unita va incheia anul cu pierderi

„Acest an a fost un an de restructurare din doua puncte de vedere: in primul rand, mutarea de la accentul de pe viata la cel pe asigurarile generale, iar in al doilea rand, centralizarea contabilitatii si serviciile de back-office, care se fac in centrala”, a declarat, joi, Iulian Dumitru, director general al Unita, citat de NewsIn.

„Pentru acest an, tinta noastra este sa fim o companie compatibila cu standardele UE. De la anul vorbim de profit”, a mentionat acesta.

Potrivit lui Dumitru, primele Unita au scazut deoarece societatea se baza pe asigurarile de viata, iar ulterior a inceput sa se dezvolte si partea de asigurari generale, ceea ce a dus la o „regandire” a multor sucursale.

„A trebuit sa facem, incepand din primavara aceasta, o restructurare atat a centralei, cat si a procedurilor, pentru a le aduce la nivelul de exigente ale grupului”, a explicat Dumitru.

Oficialii companiei declarasera la inceputul anului ca societatea va incheia anul 2006 pe profit.

„Pentru 2006 este planificat un nivel de crestere a primelor care sa fie mai mare decat cresterea generala a pietei cu un rezultat financiar pozitiv”, a declarat in luna februarie Daniel Stan, director general adjunct al societatii si membru al Consililui de Administratie.

Unita a inregistrat in primele noua luni ale anului un volum de prime nete subscrise de peste 184 milioane lei (peste 52 milioane euro), cu 7,6% mai putin decat in perioada similara a anului trecut.

Unita este membra a grupului austriac Vienna Insurance Group, care detine 99,99% din actiunile societatii.