- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Concurenta a avizat preluarea Atlas Gip Ploiesti de catre Weatherford

17 Feb, 15:39 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea furnizorului de servicii petroliere Atlas Gip Ploiesti de catre Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti, a anuntat marti institutia.
Concurenta a avizat preluarea Atlas Gip Ploiesti de catre Weatherford

In noiembrie 2008, autoritatea romana de concurenta a declansat o investigatie in acest caz, deoarece operatiunea de concentrare economica intra sub incidenta Legii concurentei si prezenta indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

In urma analizei efectuate, CC a constatat ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata serviciilor petroliere din Romania.

Prin urmare, autoritatea de concurenta a emis o decizie de autorizare a acestei operatiuni de concentrare economica.

Societatea achizitoare, SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti, face parte din grupul Weatherford, grup controlat de societatea-mama, Weatherford International Ltd (USA).

Grupul Weatherford este un grup de societati comerciale specializate in domeniul serviciilor petroliere, ce ofera un portofoliu larg de servicii si produse: foraj, evaluare, echiparea sondelor, productie, interventii, abordare etc.

Atlas-Gip este o societate prestatoare de servicii petroliere specializata in principal, in activitati de perforare si de carotaj.