- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Concurenta a sanctionat Raiffeisen Bank cu 3,4 mil. euro pentru furnizarea de informatii inexacte

21 Apr, 19:12 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei a sanctionat Raiffeisen Bank cu 14 mil. lei (3,4 mil. euro) pentru furnizarea de informatii inexacte, masura facand parte din investigatia privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare.
Concurenta a sanctionat Raiffeisen Bank cu 3,4 mil. euro pentru furnizarea de informatii inexacte

„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a sanctiona aceste practici. Furnizarea de informatii inexacte ne impiedica in desfasurarea investigatiilor pe care le avem in derulare”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Informatiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzactionare privind depozitele plasate si atrase, la momentul fixingului, de catre bancile participante la stabilirea indicilor de referinta ROBID/ ROBOR in cursul lunii octombrie 2008.

Potrivit legii, Consiliul Concurentei poate amenda agentii economici cu pana la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informatii inexacte in cadrul investigatiilor pe care acesta le desfasoara.

Investigatia Consiliului Concurentei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare a fost declansata la sfarsitul lunii octombrie 2008.