- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSSPP a aprobat noi norme referitoare la onorariile de audit platite de fondurile de pensii

05 Nov, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat, joi, aprobarea a 2 norme noi care clarifica anumite aspecte referitoare la onorariile de audit platite de fondurile de pensii private obligatorii (Pilon II) si facultative (Pilon III).
CSSPP a aprobat noi norme referitoare la onorariile de audit platite de fondurile de pensii

Potrivit noilor reglementari, sunt interzise modificarile clauzelor contractului de audit cu privire la pret, in cursul unui an calendaristic, evitandu-se astfel variatiile costurilor care ulterior s-ar fi reflectat in valoarea unitara a activului net al fondului de pensii.

„Principalul obiectiv urmarit de CSSPP in elaborarea noului act normativ consta in asigurarea unor evidente operationale corecte, clare si transparente. De asemenea, aceste modificari au in vedere o crestere a eficientei activitatii operationale la nivelul administratorilor fondurilor de pensii”, se arata in comunicatul institutiei.

Pentru Pilonul II, sunt precizate, in mod expres, minimul de informatii pe care trebuie sa le contina raportul de audit intocmit de auditor pentru situatiile financiare ale unui fond de pensii, respectiv ale administratorului acestuia.

Totodata, actul normativ reglementeaza infiintarea unui comitet de audit la nivelul fiecarei societati de pensii, componenta si atributiile acestuia.