- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cursul a continuat scaderea luni dupa-amiaza, pana la 4,22 lei/euro

26 Jan, 16:55 • Redactia DailyBusiness
Leul s-a apreciat pana la 4,22 lei/euro in tranzactiile de pe piata interbancara de la sfarsitul dupa-amiezii, intr-o tendinta regionala de revenire a monedelor emergente, pe fondul marcarilor de profit din partrea speculatorilor.
Cursul a continuat scaderea luni dupa-amiaza, pana la 4,22 lei/euro

„Sunt mai degraba marcari de profit, nu cred ca a intervenit BNR, pentru ca este o tendinta regionala. Banca centrala a facut ceva vineri si se poate sa le fi dat de gandit celor din piata, asa ca acestia si-au inchis din pozitii”, a declarat Florin Tucneanu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC).

In regiune, forintul a revenit de la cotatii apropiate de 292 unitati/euro pana la 284,5 forinti/euro, in timp ce zlotul s-a apreciat de la 4,41 pana la 4,328 unitati/euro.

Cursul de referinta afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) indica aprecierea cu aproape 3 bani (0,64%) a leului, pana la 4,2634 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat luni de BNR marcheaza aprecierea monedei nationale cu aproximativ 5 bani (1,8%), pana la 3,2890 lei/dolar.