- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Discutiile alesilor asupra bugetului s-au blocat la alocarea fondurilor catre bugetele locale

12 Jan, 18:46 • Redactia DailyBusiness
Marti, a doua zi de dezbateri parlamentare pe tema bugetului de stat, alesii au "reusit" sa voteze doar trei articole pana la ora 17, iar discutiile s-au blocat atunci cand s-a pus cand pus problema alocarii de fonduri de la bugetul de stat catre bugetele locale, conform Realitatea TV.
Discutiile alesilor asupra bugetului s-au blocat la alocarea fondurilor catre bugetele locale

Mai multe voci din randul parlamentarilor opozitiei, printre care si Mariana Campeanu, membru PNL si fost ministru al muncii in cabinetul Tariceanu, au reclamat ca fondurile sunt alocate in functie de apartenenta politica a primarilor si prefectilor.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a mentionat la randul sau ca trebuie stabilite cateva principii pentru viitor, in conditiile in care alocarea banilor pe criterii politice este o obisnuinta, nicidecum o practica singulara a noilor guvernanti: „Trebuie sa stabilim ca banii sa se imparta la bugetele locale urmarind anumite criterii, sa stabilim ca de la viitoarele alegeri locale nu mai dam niciun pix cadou”.

Update 19:08. Conform Hotnews.ro, parlamentarii au votat, dupa mai bine de 8 ore de dezbatere, articolele de la 1 la 3 si de la 6 la 12 din proiectul legii de buget.