- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

30 Nov, 14:33 • Redactia DailyBusiness
Gigantul aeronautic european EADS vrea o fabrica in Romania, atras de avantajele costurilor reduse din Europa de Est, scrie Financial Times Deutschland (FTD) in editia de luni, potrivit Reuters.
EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

Compania Premium Aerotec, divizie a EADS, vrea sa produca in Romania componente din metal si laminate pentru aeronave Airbus, potrivit unui buletin de stiri intern al grupului, scrie Mediafax.

Premium Aerotec a fost creata in acest an si cuprinde fabricile Airbus de la Varel, Nordenham si Augsburg din Germania.
Aerolia, divizie franceza a EADS cu profil similar, a adoptat o strategie asemanatoare si va deschide o fabrica in Tunisia, potrivit FTD.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat pe 10 noiembrie ca EADS vrea sa produca in parcul industrial aerospatial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investitie pentru care Guvernul va acorda garantii de stat de 5-7 milioane de euro.

„Investitia initiala este de peste 90 milioane de euro, sper ca saptamana viitoare sa acordam garantia de stat”, a spus Videanu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca productia componentelor ar urma sa inceapa in mai-iunie 2010, iar o astfel de investitie ar putea fi un catalizator pentru alte companii care produc astfel de componente, la fel cum a fost cazul producatorului de masini Dacia-Renault.