- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Erste va aloca 480 mil. euro amortizarii fondului comercial din Romania

11 Feb, 11:08 • Redactia DailyBusiness
Grupul Erste a decis sa aloce pentru amortizarea partiala a fondului comercial din Romania 480 mil. euro din incasarile obtinute prin vanzarea diviziilor de asigurari.
Erste va aloca 480 mil. euro amortizarii fondului comercial din Romania

Astfel, incasarile din vanzarea operatiunilor de asigurari de la inceputul anului 2008 au fost alocate amortizarii totale a fondului comercial achizitionat in cazul operatiunilor din Ucraina si Serbia (87 milioane euro) si partial pentru afacerea din Romania (480 milioane euro), conform NewsIn.

Profitul operational al Erste a crescut cu peste 19% in 2008 fata de 2007, la 3 miliarde euro, iar grupul se asteapta sa raporteze un profit anual net aferent anului trecut de 860 milioane euro, in pofida problemelor cu care s-a confruntat in ultimul trimestru, a anuntat marti Erste.

Pentru intreg anul 2008, veniturile operationale au crescut cu aproape 14%, pana la 7 miliarde euro, in timp ce – cu sprijinul unei reduceri a costurilor de aproape de 10% in ultimul trimestru din 2008 – costurile operationale au crescut cu mai putin de 10% (pana la 4 miliarde euro) pentru intreg anul trecut.

Decizia proactiva de a majora provizioanele de risc in 2008 reflecta deteriorarea mediului macroeconomic din ultimile luni si in consecinta asteptarile ca rata imprumuturilor non-performante sa inregistreze cresteri in cadrul tuturor segmentelor operationale, a mentionat banca.

Conform Erste, provizioane de risc suplimentare au fost create in cadrul tuturor subsidiarelor, incluzand Austria si bancile de economii, in concordanta cu abordarea conservativa a managementului de risc la nivelul intregului concern Erste Group.