- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EximBank garanteaza pana la 90% din valoarea unui credit pentru investitii

10 Jun, 15:18 • Redactia DailyBusiness
Banca de Export-Import a Romaniei EximBank va putea garanta creditele noi acordate de bancile comerciale pentru investitii si/sau pentru activitatea curenta, garantia ajungand pana la 90% din valoarea finantarii pe intreaga durata de creditare.
EximBank garanteaza pana la 90% din valoarea unui credit pentru investitii

Mai mult, solicitantii pot beneficia de o reducere a primei de garantare pentru o perioada de maximum 2 ani, reducere care este de 25% in cazul IMM si de 15% in cazul intreprinderilor mari, a anuntat banca.

„Schema de ajutor de stat initiata de EximBank face parte din pachetul de masuri anti-criza promovat in aceasta perioada”, a declarat Ionut Costea (foto), presedintele EximBank.

„Ne asteptam ca odata cu implementarea acestei masuri sa asistam la o relaxare a accesului la finantari, si asta cu atat mai mult cu cat putem acorda garantii IMM-urilor, dar si intreprinderilor mari, pana la 90% din valoarea imprumuturilor solicitate de acestea”, a mai spus Costea.

El a adaugat ca „schema se aplica celor care depun o cerere de garantare pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii octombrie 2010, iar viabile sunt IMM-urile si intreprinderile mari care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in dificultate financiara acum, la momentul solicitarii garantiei, ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare mondiale”.

Durata creditului garantat nu trebuie sa depaseasca 6 ani in cazul creditelor pentru investitii si 4 ani in cazul creditelor pentru capital de lucru. Valoarea garantiei se reduce pro-rata, pe masura indeplinirii obligatiilor de catre operatorul economic.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank este o institutie specializata care ofera produse unice pe piata bancara din Romania. Finantarile, cofinantarile, refinantarile, asigurarile, reasigurarile si garantiile din portofoliul propriu sunt destinate proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltare regionala, sustinere a activitatii de cercetare- dezvoltare.

De asemenea, beneficiaza de produsele EximBank si proiectele din domeniile protectiei a mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, precum si sustinerea tranzactiilor internationale.

In prezent, reteaua teritoriala a EximBank este formata din 11 unitati localizate in: Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.