- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Extinderea aeroportului Dubrovnik, finalizata cu 23,5 mil. euro

12 May, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Noul terminal B al aeroportului Dubrovnik din Croatia a fost finalizat, costul total al proiectului ridicandu-se la 23,5 mil. euro, finantare privata directa, din care 19 milioane finantare provenita de la Erste Group, a anuntat insititutia.
Extinderea aeroportului Dubrovnik, finalizata cu 23,5 mil. euro

Terminalul B, inaugurat astazi, dubleaza dimensiunea aeroportului la 13.740 m2 de la 6.320 m2, ceea ce va ajuta la gazduirea numarului de pasageri estimat in crestere pentru 2010.

Dubrovnik este un oras turistic foarte popular in Croatia, care atrage cei mai multi turisti din Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia si Irlanda.

„Am observat ca ultimele tendinte in industria turismului se indreapta din ce in ce mai mult catre grupuri mai mari de turisti care prefera mai multe excursii de scurta durata in locul unei deplasari de lunga durata intr-o singura locatie. Aceasta tendinta este deosebit de favorabila pentru Dubrovnik, ca destinatie de vacanta, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru ca Erste Group sa investeasca in infrastructura din regiune”, a declarat Weihs-Raabl, seful diviziei de Finantari pentru Infrastructura si Sectorul Public din cadrul Erste Group.