- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Firma de servicii financiare Riff Holding a intrat pe piata de achizitii si fuziuni

10 Feb, 11:07 • Redactia DailyBusiness
Grupul Riff a devenit reprezentantul pe piata locala (masterfrancizor) al francizei internationale in domeniul tranzactionarii de companii Sunbelt, largindu-si astfel portofoliul de servicii cu inca o linie de business, cea de intermediar pe segmentul fuziuni si achizitii, respectiv business brokerage.
Firma de servicii financiare Riff Holding a intrat pe piata de achizitii si fuziuni

„Acest pas este firesc in evolutia noastra datorita faptului ca in ultimii doi ani am oferit servicii de suport in 7 dintre cele mai mari achizitii din segmentele nisa ale industriei”, a declarat Marius Stancescu (foto), presedintele Riff Holding International.

Pana acum, grupul oferea servicii financiare de suport in tranzactiile de pe piata M&A, precum audit, due diligence, evaluare.

Prin intermediul noii divizii, cea de business brokerage, Riff Holding se va concentra pe intermedierea de tranzactii cu valori intre 10 si 50 milioane de euro.

Conform lui Marius Stancescu, interesul celor care vor face achizitii si fuziuni in 2009 va viza firmele de servicii (inclusiv de servicii financiare) si zona de distributie. De asemenea, e posibil sa apara fuziuni in zona serviciilor de transport. Totodata, este de asteptat sa aiba loc achizitii in acele domenii mai putin afectate de criza, cum ar fi retailul, IT&C si cel medical/farmaceutic.

Pentru 2009, obiectivul diviziei de business brokerage a Riff Holding este de a derula 8-12 mandate pentru intermedierea tranzactionarii unor companii, mandate dintre care societatea si-a propus sa finalizeze cel putin jumatate pana la sfarsitul anului in curs.

Riff Holding a obtinut din partea Sunbelt atat dreptul de a subfranciza aceste servicii pe teritoriul national, cat si in alte 4 state din Europa Centrala si de Sud-Est, respectiv Ungaria, Bulgaria, Moldova si Serbia.

Riff Holding International ofera servicii de audit, contabilitate si consultanta fiscala. Cifra de afaceri pe aceste 3 segmente a depasit 1,5 milioane de euro in 2008, reprezentand 60% din business-ul Riff Holding.

Grupul cuprinde, pe langa componenta de servicii financiare integrate, si firme cu activitate in domeniile media, advertising, marketing, protectia muncii, protectia mediului, evaluare, wealth management etc.

Sunbelt este o retea internationala de business brokerage, infiintata in Statele Unite si devenita subiect de franciza din 1993. In Europa, franciza Sunbelt mai opereaza in Marea Britanie, Irlanda, Franta, Norvegia, Spania, Portugalia si Polonia.