- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Flutur: Coalitia a discutat despre modernizarea a 10.000 km de drumuri

07 Sep, 14:46 • Redactia DailyBusiness
Liderii coalitiei au discutat despre memorandumul care urmeaza sa intre in Guvern, legat de finantarea modernizarii a 10.000 km de drumuri judetene in perioada urmatoare, a declarat Gheorghe Flutur, vicepresedintele PDL, dupa sedinta reprezentantilor PSD si PDL, potrivit Mediafax.
Flutur: Coalitia a discutat despre modernizarea a 10.000 km de drumuri

„S-a discutat despre memorandumul care urmeaza sa intre in Guvern, un memorandum legat de finantarea modernizarii a 10.000 de kilometri de drumuri judetene in perioada urmatoare. Domnul ministru Blaga a facut o prezentare, Romania are circa 35.000 de kilometri de drumuri judetene, din care circa o treime sunt pietruite sau de pamant”, a spus Flutur.

El a a ratat ca fondurile necesare finantarii modernizarii celor 10.000 de kilometri de drumuri judetene vor fi obtinute prin credit furnizor (prin care furnizorul livreaza cumparatorului marfa cu plata amanata pe baza unui imprumut – n.r.), fiind o tema data spre analiza ministerului de Finante, dar si de la bugetul de stat.

El a mai spus ca in sedinta coalitiei s-a discutat si un calendar de masuri anticriza, precizand ca in pachetul care se prezinta in Parlament pe 15 septembrie sunt o serie de acte normative care au in vedere renuntarea la impozitul pe profit reinvestit, de la 1 octombrie, programe privind alimentarea fondului de garantare a creditului rural, fonduri pentru adminsitratia publica locala, programe pentru reinnoirea parcurilor auto.