- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Garda Financiara a atras la buget sume suplimentare de 4,3 mil. lei, intre 16-22 noiembrie

02 Dec, 11:44 • Redactia DailyBusiness
Garda Financiara a atras la buget sume suplimentare de 4,299 milioane lei in perioada 16-22 noiembrie, dupa ce a desfasurat 3.168 actiuni de control operativ si inopinat, a anuntat, miercuri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Garda Financiara a atras la buget sume suplimentare de 4,3 mil. lei, intre 16-22 noiembrie

Din suma atrasa au fost incasate 2,3 milioane lei.

In acelasi timp, Garda Financiara a confiscat bunuri de 679.673 lei.

Dintre actele de control incheiate, 76 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 4,93 milioane lei.

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.