- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gazduirea competitiilor sportive majore, o oportunitate pentru accelerarea economiei tarilor emergente

18 Feb, 13:16 • Redactia DailyBusiness
Gazduirea unor competitii sportive de anvergura Jocurilor Olimpice sau Campionatului Mondial de Fotbal a devenit deosebit de atractiva pentru tarile in curs de dezvoltare, in contextul in care asemenea evenimente pot creste prestigiul tarii sau orasului pe plan mondial si contribuie la accelerarea dezvoltarii economice si sociale a acestora, arata un studiu Deloitte.
Gazduirea competitiilor sportive majore, o oportunitate pentru accelerarea economiei tarilor emergente

„Tarile si orasele in curs de dezvoltare cauta sa se faca cunoscute in noua economie prin gazduirea evenimentelor sportive majore care le permit sa devina centrul atentiei. Aceste evenimente pot duce la cresterea turismului sau la dezvoltarea infrastructurii”, a declarat Greg Pellegrino, co-autor ar studiului Deloitte.

Studiul arata ca gazduirea de competitii sportive importante a devenit un obiectiv important pentru guvernele din intreaga lume pentru ca permite luarea mai rapida a deciziilor si finalizarea activitatilor care in mod normal ar fi ingreunate de discutii lungi si birocratie. Mai mult decat atat, cu toata atentia mondiala indreptata asupra lor, autoritatile sunt oarecum fortate sa ofere ce e mai bun, intr-un timp relativ scurt.

Cititi raportul complet