- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Geoana vrea companie farmaceutica nationala, cu Antibiotice Iasi si Institutul Cantacuzino

03 Nov, 12:10 • Redactia DailyBusiness
Mircea Geoana, liderul PSD, a declarat, marti, ca formarea unei companii farmaceutice nationale, din care sa faca parte Antibiotice Iasi si Institutul Cantacuzino, si care sa aiba si o componenta bursiera, ar putea duce la atragerea de resurse financiare suplimentare.
Geoana vrea companie farmaceutica nationala, cu Antibiotice Iasi si Institutul Cantacuzino

„Formarea unei companii farmaceutice nationale – avand ca pivot central Antibiotice Iasi, deja listat, si avand Institutul Cantacuzino si ceea ce mai avem la Arad in portofoliul statului in domeniul medicinei si sanatatii publice – ar putea sa reprezinte un exemplu de companie strategica, care sa aiba o componenta bursiera pentru a putea sa atragem resurse suplimentare”, a declarat Geoana, citat de Mediafax.

Liderul PSD a precizat ca Romania nu trebuie sa depinda de importul de medicamente strategice in fata unui risc de pandemie, el sustinand ca aceasta capacitate proprie de productie farmaceutica face parte din sistemul de securitate nationala.

Ministerul Sanatatii a renuntat la achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin de la producatori externi, pentru ca ar ajunge in Romania in primul trimestru din 2010, iar autoritatile ar fi avut nevoie de ele acum pentru imunizare, pana la realizarea produsului autohton.

Institutul Cantacuzino a anuntat ca va produce circa 5 milioane de doze de vaccin AH1N1 pana la sfarsitul anului, acoperind 23-25% din populatie.