- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gigi Becali, retinut pentru 24 de ore intr-un dosar privind sechestrarea de persoane

02 Apr, 15:20 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri George Becali a fost retinut, joi, de politisti, pentru 24 de ore, iar procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 au cerut emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile.
Gigi Becali, retinut pentru 24 de ore intr-un dosar privind sechestrarea de persoane

George Becali este cercetat pentru lipsire de libertate intr-un dosar in care mai sunt cercetate alte 6 persoane, apropiati ai omului de afaceri. Becali va fi prezentat in fata instantei in jurul orei 18, pentru emiterea mandatului de arestare, conform avocatului omului de afaceri.

VIDEO: Becali a povestit la TV despre cazul care a dus ulterior la retinerea sa

Ancheta in cazul omului de afaceri a inceput dupa ce politistii au aflat ca cele 3 persoane ar fi fost retinute in mod ilegal timp de 3 ore intr-un imobil din Pipera. Ei ar fi fost acuzati de omul de afaceri ca i-ar fi furat o masina Mercedes in luna ianuarie, masina recuperata intre timp de Becali.

„La data de 26/27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul Politiei Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112 cu privire faptul ca la intersectia strazilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indvizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si folosind forta i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc”, precizeaza Politia.

„In cauza a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, precum si uz de arma fara drept, fata de sapte persoane”, spune sursa citata.

George Becali si alte 5 persoane, printre care si fostul sau bodyguard, Catalin Zmarandescu, au fost audiate, joi, la Politia Capitalei, intre timp domiciliile acestora fiind perchezitionate de politisti.

Becali are o avere de 700-750 mil. euro, conform Topului Adevarul 500 Miliardari.