- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guvernul a redus sau anulat 102 taxe

15 Jun, 09:12 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a aprobat in sedinta de duminica reducerea sau anularea a 102 taxe, iar in sedinta de miercuri, va comasa alte 84.
Guvernul a redus sau anulat 102 taxe

Premierul Emil Boc a declarat ca taxele respectiva costau statul mai mult decat se incasa de pe urma lor. Cele mai multe taxe erau pentru eliberarea de autorizatii si taxe de mediu.

Guvernul vrea sa desfiinteze sau sa reduca, in total, 179 din cele 489 de taxe si tarife parafiscale identificate de Ministerul Finantelor Publice.

Din lista taxelor si tarifelor, aflate in atentia guvernului, fac parte 99 de taxe si tarife de autorizare, 30 de taxe de mediu, 8 taxe si tarife din domeniul comunicatiilor, 7 sanitar – veterinare, 7 din domeniul agricol al padurilor si fondului de vanatoare, 6 tarife si comisioane din domeniul muncii, cate 5 taxe si tarife cadastrale si din domeniul transporturilor, iar 4 sunt impuse in domeniul calificarii profesionale.

La acestea se adauga 3 taxe si tarife de natura juridica si medicina legala, alte 3 specifice Ministerului Internelor si 2 taxe si tarife din domeniul culturii.