- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

HeidelbergCement cauta investitori pentru plata creditelor masive

09 Feb, 17:32 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de materiale de constructii HeidelbergCement, afectat de datorii, discuta cu mai multi investitori despre vanzarea unui pachet de actiuni pentru plata creditelor masive, potrivit agentiei Reuters, citata de NewsIn.
HeidelbergCement cauta investitori pentru plata creditelor masive

Al patrulea producator de ciment din lume s-a confruntat cu o crestere a costurilor imprumuturilor, in conditiile in care jucatorii de pe piata estimeaza ca veniturile grupului vor scadea, iar HeidelbergCement ar putea depasi scadentele pentru plata datoriilor.

Grupul producator de materiale de constructii face parte din „imperiul” familiei Merckle.

Adolf Merckle, care a fost unul dintre cei mai bogati industriasi din lume, s-a sinucis in ianuarie dupa ce a pierdut la bursa.

Bernd Scheifele, directorul executiv al HeidelbergCement, a spus luni ca negociaza cu investitorii despre achizitia unui pachet de actiuni in cadrul companiei.

Goldman Sachs si fondurile de investitii TPG si Bain Capital analizeaza daca sa preia pachetul majoritar de actiuni la compania producatoare de ciment, potrivit unor surse avizate.

HeidelbergCement nu a dezvaluit cuantumul actual al datoriilor sale, dar in 2008, datoriile nete ale companiei au urcat la 14 miliarde euro, ca urmare a plati pentru achizitia firmei concurente britanice Hanson.

Compania a anuntat ca veniturile din 2008 au crescut cu 30%, la aproximativ 14,2 miliarde euro, pe fondul cumpararii Hanson, in 2007.

Castigurile operationale au crescut la peste 2 miliarde euro, de la 1,8 miliarde euro in 2007, conform unor cifre preliminare.

HeidelbergCement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia. Compania este prezenta si pe piata romaneasca, unde are activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate.