- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Holcim a lansat un nou terminal de ciment, dupa o investitie de 11,5 mil. euro

01 Oct, 12:19 • Redactia DailyBusiness
Holcim a lansat joi noul terminal de ciment Bucuresti Progresul in urma unei investitii de 11,5 milioane euro. Acesta a sporit capacitatea de depozitare cu 6.000 de tone si capacitatea de expediere de la 60.000 de tone pe an la 400.000 de tone pe an, a anuntat compania.
Holcim a lansat un nou terminal de ciment, dupa o investitie de 11,5 mil. euro

Livrarile sunt realizate in maxim 24 de ore de la comanda, iar noile echipamente permit incarcarea directa din vagoane in autovehicule, se arata in comunicat.

„Noul terminal permite inlocuirea transportului auto cu cel pe cale ferata din fabricile de ciment pana in Bucuresti permitand optimizarea costurilor de distributie, dar si reducerea considerabila a impactului asupra mediului”, a declarat Markus Wirth, general manager Holcim Romania.

Din terminal vor putea fi livrate o mare varietate de produse din toate categoriile, de la ciment gri vrac, betoane, mortare, la lianti hidraulici.

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si de betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.

Holcim Romania detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 20 statii ecologice de betoane si 5 statii de agregate.

Producatorii de ciment estimeaza ca piata de profil se va diminua cu 30-35% in 2009, iar in 2010 ar putea stagna sau cobori intr-un ritm mai scazut, de 5-10%, una din conditiile evidentiate pentru revenirea pe crestere a vanzarilor fiind investitiile statului, in special in infrastructura.