- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IMM: Plata anticipata a impozitului pe profit pentru microfirme trebuie amanata pana in 2020

26 Mar, 12:08 • Redactia DailyBusiness
Consiliul National pentru IMM contesta noul termen anuntat de Guvern pentru intrarea in vigoare a platii anticipante a impozitului pe profit, din 2012, si propune amanarea aplicarii acestei masuri pentru microfirme pana in 2020, deoarece acestea au nevoie de mai multi ani pentru revenirea din criza.
IMM: Plata anticipata a impozitului pe profit pentru microfirme trebuie amanata pana in 2020

„Propunem o abordare diferentiata pentru microintreprinderi, pentru care ar trebui ca plata anuala anticipata a impozitului de profit sa fie amanata pana in anul 2020. Microintreprinderile nu se vor redresa in urmatorii ani pentru a putea sa inceapa sa plateasca anticipat impozit pe profit”, a declarat Ana Bontea, director in cadrul Consiliului National pentru IMM, citata de Mediafax.

Reprezentantii micilor intreprinzatori considera nepotrivita introducerea acestei masuri din 2012, in conditiile in care accesul la finantare se mentine limitat, iar firmele au nevoie de lichiditati.

„Amanarea introducerii masurii va da posibilitatea mai multor firme de a-si reveni dupa perioada de criza si va ajuta la revigorarea sectorului IMM-urilor”, a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului.

Guvernul a decis miercuri ca intrarea in vigoare a platii anticipate a impozitului pe profit sa fie amanata pana in 2012, desi Ministerul Finantelor elaborase un proiect de ordonanta de urgenta in care propunea amanarea platii pentru 2015.