- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Investitie de 11 mil. euro intr-un terminal de cale ferata pentru containere si marfuri

28 Sep, 16:25 • Redactia DailyBusiness
Un terminal de cale ferata pentru containere si marfuri conventionale a fost inaugurat luni in apropiere de Zona Libera Arad-Curtici, dupa o investitie de circa 11 mil. euro, realizata de un consortiu international, potrivit Mediafax.
Investitie de 11 mil. euro intr-un terminal de cale ferata pentru containere si marfuri

Investitia apartine unui consortiu format din companiile Trade Trans Log SRL din Romania, MAV Cargo din Ungaria si Luca Koper din Slovenia.

„Va fi un punct intermediar pentru traficul de containere in regiunea central si est-europeana, un element de legatura cu porturile si terminalele europene. Acesta este primul port continental din tara, in afara celor maritime sau fluviale”, a declarat Eugen Tudor, administrator Trade Trans Log SRL.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri pe care mizeaza compania este de 3 mil. euro pana la finele anului si de 9 mil. euro in 2010, „in conditii de criza economica”.

Reprezentantii companiilor investitoare au declarat ca avantajul major al clientilor va consta in reducerea semnificativa a duratei de transport pe teritoriul Romaniei, iar marfurile pot fi transportate in toata Europa si in spatiul CSI.

Suprafata totala ocupata in prezent de terminal si centrul logistic este de aproape 10 hectare. Spatiile de depozitare sunt acoperite si descoperite si insumeaza 4,5 hectare.

Investitorii au mentionat ca in curand va fi finalizata a doua parte a investitiei, intregul ansamblu de cladiri si utilitati urmand sa ocupe o suprafata de peste 30 de hectare, iar numarul angajatilor va ajunge la 350.

Terminalul va mai dispune, la finalizarea investitiei, de o statie de impachetare – paletizare a marfurilor, un depozit frigo, silozuri de cereale si o statie de carburanti.

Centrul logistic cuprinde cladiri cu spatii de conferinta, banca, restaurant, terasa si parcare.

Terminalul este localizat in apropiere de triajul Curtici, la 15 kilometri de municipiul Arad si la 20 km de viitoarea autostrada Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj.