- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Medicare Technics a finalizat 3 noi clinici pentru Medix, cu 2 mil. euro

02 Sep, 12:02 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de solutii medicale integrate Medicare Technics a finalizat 3 noi centre de diagnostic pentru reteaua Medix, proiecte in valoare de 2 mil. euro, a anuntat miercuri compania.
Medicare Technics a finalizat 3 noi clinici pentru Medix, cu 2 mil. euro

Proiectele realizate pana acum de Medicare pentru Medix totalizeaza 5 clinici in valoare de peste 4 mil. euro si sunt localizate in Targu Jiu, Motru si Campina, Targu Carbunesti si Bucuresti.

„Analizele de oportunitate arata ca Romania mai poate absorbi un numar dublu de echipamente CT (computer tomograf) si RM (rezonanta magnetica), in comparatie cu media europeana. Estimam ca anul acesta, vanzarile de echipamente de imagistica ar putea creste cu 10%, atingand astfel 33 mil. euro”, a declarat Alin Patrascu, director executiv Medicare Technics.

In Uniunea Europeana, media distributiei de echipamente de rezonanta magnetica (RM) este de 5 RM-uri la 1 milion de locuitori, in timp ce in Romania, de doar 1,6. In Polonia exista 2,4 echipamente RM la 1 milion de locuitori, iar in Ungaria distributia medie este de 2,9.

Medicare Technics furinizeaza solutii medicale publice si private si distribuie echipamente medicale prin diviziile de imagistica, ORL si oftalmologie, echipamente pentru spitale si project management.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 3,4 mil. euro in primul semestru al anului 2009, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. Rezultatele Medicare au evoluat pe fondul majorarii numarului de proiecte medicale la cheie realizate de catre companie si a cresterii vanzarilor de echipamente de imagistica.

Pentru anul 2009, Medicare Technics vizeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 17 mil. euro, cu 12% mai mult fata de 2008, mentinerea pozitiei de lider si cresterea cotei de piata la 15%.

Medix-Co a luat fiinta in anul 2005. La inceputul anului 2007, echipa Medix si-a inceput activitatea in departamentul de imagistica medicala in Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes din Bucuresti.