- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ministerul Economiei acorda un nou termen pentru vanzarea Avioane Craiova

15 Jun, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Economiei prelungeste din nou, cu peste 3 luni, pana la 14 octombrie, termenul pana la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) poate finaliza privatizarea companiei Avioane Craiova (AVIO).
Ministerul Economiei acorda un nou termen pentru vanzarea Avioane Craiova

„Este necesara prelungirea termenului prevazut la articolul 4 din Hotararea Guvernului (HG) 281/2009 pana la 14 octombrie, realizandu-se astfel conditiile necesare finalizarii negocierilor cu investitorul selectat si incheierea contractului de vanzare-cumparare de actiuni”, se arata intr-un proiect de HG elaborat de Ministerul Economiei.

„Negocierile cu firma italiana Alenia Aeronautica este posibil sa nu se finalizeze pana la 30 iunie”, se mai precizeaza in document.

Institutia a mai prelungit acest termen in luna martie, pana la 30 iunie.

Guvernul a mandatat AVAS, in luna martie, sa continue procesul de privatizare al Avioane Craiova, mandat care urma sa inceteze daca procedurile de trecere in proprietate privata a companiei erau incheiate pana cel tarziu la 31 martie 2009.

Privatizarea Avioane Craiova a fost reluata in luna octombrie a anului trecut prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului majoritar de actiuni. Singura oferta a venit din partea companiei Alenia Aeronautica Italia. In luna februarie, conducerea Avioane Craiova a cerut AVAS un ajutor de salvare de 14 milioane de lei, pentru a evita falimentul societatii.

Ministerul Economiei detine 80,97% din capitalul Avioane Craiova, restul fiind controlat de alti actionari.

Avioane Craiova a avut anul trecut venituri in scadere cu 23%, de 19,27 milioane lei (4,59 mil.euro), iar pierderile firmei cu crescut de 2,15 ori, la 16,39 milioane lei (3,9 mil.euro).

Avioane Craiova, listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, are un capital social de 2,28 milioane lei (540.000 euro), impartit in 915.484 actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei/titlu.

Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor Avioane Craiova era de 7,4 lei/unitate, in crestere cu 3,5% fata de referinta. Ultimele tranzactii au fost efectuate joi, 11 iunie. Capitalizarea companiei este de 6,7 milioane lei (1,59 mil.euro).