- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Nuclearelectrica va contracta servicii de manipulare si depozitare de 20 mil. euro

26 Jan, 13:33 • Redactia DailyBusiness
Producatorul national de energie electrica, Nuclearlectrica, va contracta servicii de manipulare si depozitare in valoare de 85 mil. lei (circa 20 mil. euro), conform unui anunt publicat recent pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Nuclearelectrica va contracta servicii de manipulare si depozitare de 20 mil. euro

Contractul de servicii va fi atribuit in urma unei licitatii. Companiile interesate trebuie sa aiba o cifra de minim 35 milioane lei (circa 8 mil. euro) pentru a participa la licitatie.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este de 13 martie 2009.

Nuclearelectrica a inregistrat in primul semestru din 2008 o cifra de afaceri de 681 milioane lei (186,4 mil. euro), cu 95% mai mare fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.

Dublarea cifrei de afaceri in primele 6 luni ale anului se datoreaza intrarii in exploatarea companiei a unei unitati suplimentare, ajungandu-se astfel la doua unitati.

Compania a livrat cu 66,6% mai multa energie in primul semestru al anului, fata de S1 din 2007. Profitul brut al companiei in prima jumatate din 2008 s-a ridicat la 87 de milioane (23,8 milioane euro), cu 45% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2007.

Nuclearelectrica, societatea care opereaza doua reactoare nucleare ale Centralei de la Cernavoda, a devenit al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul la nivel national.