- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

O sucursala a Bancii Transilvania din Cluj a fost jefuita de circa 80.000 euro

13 Feb, 17:58 • Redactia DailyBusiness
Cativa barbati mascati si inarmati au jefuit o sucursala a bancii Transilvania din Cluj, din cartierul Manastur, paguba fiind estimata la cel mult 80.000 euro, a spus Robert Rekkeers, presedintele bancii.
O sucursala a Bancii Transilvania din Cluj a fost jefuita de circa 80.000 euro

„Inca nu cunoastem suma exacta si nici numarul exact al atacatorilor. Se pare ca acestia erau in numar de 4”, a mai spus Rekkeers.

Acesta a precizat ca lichiditatile aflate in banca erau asigurate.

Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, a mentionat ca nu se stie daca atacatorii au folosit arme de foc sau artizanale.

Una dintre casierele bancii a apasat butonul de panica, in timp ce jefuitorii au fortat angajatii bancii sa le dea banii. Conform unor martori, barbatii au iesit din incinta bancii cu cativa saci.

In urma cu un an, o alta unitate a Bancii Transilvania a fost jefuita, iar hotul a fost prins. BT detine 40 de unitati in judetul Cluj.

Conform unui martor, 2 din cei 4 atacatori au intrat in banca si au lovit paznicul, casierita care nu a vrut sa le dea banii si alte doua cliente ale bancii.

Persoanele lovite nu au necesitat internari in spital. Paznicul a fost lovit cu tocul unui pistol si cu bastonul cu electrosocuri.

Jaful a durat circa 5 minute. Martorii considera ca hotii cunosteau foarte bine locul. Atacul a avut loc in jurul orei 17,30.

Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, crede ca atacatorii sunt in varsta de pana in 30 de ani si au fugit cu o masina neagra.

Politia a organizat filtre in oras si toate iesirile sunt blocate si controlate, in vederea prinderii infractorilor.