- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Opinii: De ce merg serviciile de payroll in timp de criza

28 Jan, 13:06 • Redactia DailyBusiness
Nu toti prestatorii de servicii pot spune ca au probleme in aceasta perioada. Momentele nu tocmai bune pentru anumite afaceri au fost momente de dezvoltare pentru altele. Asa se intampla si in cazul de fata. Reducerea costurilor ii face pe manageri sa regandeasca strategiile de dezvoltare. Nimeni nu poate sa spuna sigur cand va inceta criza astfel incat masurile pentru reducerea costurilor trebuie luate cat mai repede cu putinta.
Opinii: De ce merg serviciile de payroll in timp de criza

Unul dintre business-urile care s-a dezvoltat considerabil alaturi de recrutare in ultimii ani a fost oferirea serviciilor de salarizare si administrare de personal. O parte dintre societatile care ofereau servicii de recrutare clientilor au ales sa dezvolte in cazul aceleiasi companii si un corp business de salarizare si administrare de personal.

Cele doua tipuri de corp business-uri au ajutat multe companii sa se dezvolte. Astfel incat in momentul in care clientul dorea si servicii de payroll, nu numai de recrutare, decat sa ii recomanzi alti specialisti, ii recomandai pe cei din curtea proprie.

Acum, cand recrutarea nu cunoaste momente tocmai bune, payroll-ul reprezinta cea mai buna varianta de a economisi sume de bani ce pot fi orientate in alte scopuri, iar alte beneficii demne de luat in considerare sunt cel al raspunderii care cade in sarcina prestatorului de servicii si a experientei bogate pe care o au specialistii care lucreaza in astfel de domenii si care au de regula competente si in consultanta juridica pe aspecte legate de litigii de munca, fiscalitate, etc. Experienta bogata, numeroasele spete intalnite de-a lungul timpului fac ca aceste persoane sa vina cu raspunsuri sigure si cu solutii concrete la nevoile companiilor mai repede decat angajati care ar lucra pe pozitii similare in cadrul companiei.

In acest moment de criza, tot mai multe societati apeleaza la companiile care ofera servicii de payroll.

Contracte noi, dar si reduceri ale veniturilor obtinute de la clientii vechi

Societatile de payroll pe de o parte beneficiaza de noii clienti pe care ii aduc conditiile economice, ceea ce inseamna o crestere a portofoliului si a veniturilor, iar pe de alta parte asista la scaderea numarului angajatilor societatilor pe care le administreaza care se reflecta in sumele pe care acestia le incaseaza la finalul fiecarei luni.

Fiecare societate este libera in alegerea conditiilor de facturare.
Societatile de payroll vor cunoaste in aceasta perioada o crestere a portofoliului, accentul punandu-se acum din ce in ce mai mult pe cresterea calitatii specialistilor si pe complexitatea serviciilor oferite, tinand cont de fiecare societate administrata si de specificul acesteia.

Specialistul payroll

Specialistul payroll este o persoana care trebuie sa posede cunostinte foarte bune de dreptul muncii, dreptul european al muncii, dreptul securitatii sociale, drept financiar si fiscal si drept comercial deoarece in activitatile sale are nevoie notiuni solide din aceste domenii, nu doar pentru a-si putea indeplini sarcinile, ci si pentru a acorda consultanta clientilor care doresc sa aiba mai multe informatii despre documentele trimise.

Nu poti fi simplu operator de calculator intr-un astfel de domeniu, deoarece iti asumi responsabilitatea documentelor trimise si prelucrate si trebuie sa poti fi in masura in orice moment sa iti argumentezi punctul de vedere in cazul in care superiorul direct sau un client iti solicita o anumita informatie.

Mai nou, sfera legata de dreptul intern se extinde si la dreptul european, deoarece prevederile ce se aplica la nivelul Uniunii Europene se aplica si la nivelul tarii noastre, prin urmare nu te poti limita doar la cunoasterea prevederilor din dreptul intern.

Articol scris de Bogdan Ionita, cititor DailyBusiness.ro.