- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Patria Credit ia un imprumut de 25 mil. $ pentru a finanta IMM-urile

24 Mar, 17:31 • Redactia DailyBusiness
Patria Credit (fosta Capa Finance) imprumuta 25 milioane de dolari de la Overseas Private Investment Corporation (OPIC) pe sase ani, in urma unui acord incheiat intre cele doua parti pentru finantarea IMM-urilor din Romania, a anuntat, miercuri, compania.
Patria Credit ia un imprumut de 25 mil. $ pentru a finanta IMM-urile

Prin acest credit vor fi sprijinite societatile mici si antreprenorii din Romania prin mobilizare de capital pentru un segment subfinantat al economiei tarii, contribuind astfel la dezvoltarea economica a Romaniei, se arata in comunicat.

Institutia financiara nebancara va acorda acesti bani IMM-urilor si intreprinderilor micro atat din zonele urbane, cat si rurale. Imprumuturile vor putea fi utilizate pentru sustinerea capitalului de lucru si investitii.

Actionarii principali ai Patria Credit sunt Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF), care detin impreuna aproximativ 99% din totalul actiunilor companiei.

La sfarsitul anului trecut, Patria Credit avea active de 37 milioane euro si 7.800 de clienti pe care ii deservea prin cele 11 unitati din orase mari si 12 unitati din zona rurala.

OPIC a fost infiintata ca agentie a guvernului SUA in 1971. Aceasta ajuta companiile americane sa investeasca in strainatate, favorizand dezvoltarea economica in pietele noi si emergente.