- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Petrom: Programul de restructurare nu este o noutate, a inceput in 2005

28 Jan, 14:35 • Redactia DailyBusiness
Petrom nu are un obiectiv legat de numarul angajatilor, iar disponbilizarea celor 3.000 de salariati, informatie aparuta miercuri, face parte dintr-un program de restructurare inceput inca din 2005, au declarat oficialii Petrom.
Petrom: Programul de restructurare nu este o noutate, a inceput in 2005

Potrivit unui comunicat dat publicitatii miercuri, Petrom a anuntat ca „nu putem face estimari, deoarece nu exista un obiectiv legat de numarul angajatilor. Acesta va varia in functie de necesitatile companiei, de dezvoltare”.

Conducerea Petrom considera ca reorganizarea companiei este un proces pe termen mediu si lung, complex, care se desfasoara pas cu pas, fiind un proces gradual.

„Petrom a inceput inca din 2005 programe de modernizare si eficientizare, care includ si componenta de restructurare, in vederea imbunatatirii performantelor companiei. Acest proces nu s-a incheiat inca; reorganizarea companiei este un proiect pe termen lung, implementat treptat, in deplin acord cu reprezentatii sindicatelor”, se mai spune in comunicat.

Toti salariatii disponibilizati de la Petrom sunt inclusi intr-un plan social, ce include cursuri de calificare si recalificare platite de companie.

Potrivit contractului de privatizare semnat de statul roman si OMV, la sfarsitul lui 2009 in Petrom ar mai trebui sa ramana 22.630 de angajati, fata de circa 30.000 in prezent.

La momentul privatizarii, Petrom avea peste 50.000 de salariati.

Petrom a incheiat primele 9 luni ale anului trecut cu un profit net de 2,29 mld. lei (622 mil. euro), cu 48% mai mare decat in perioada similara a lui 2008.