- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Pogea: Cota unica, TVA, contributiile si impozitul pe venit nu vor fi modificate in 2009 si 2010

26 Mar, 14:21 • Redactia DailyBusiness
Cota unica, TVA, nivelul contributiilor si impozitul pe venit nu sunt avute in vedere pentru a fi modificate in 2009 si nici in 2010, ci se doreste largirea bazei de impozitare si diminuarea taxelor, a declarat joi Gheorghe Pogea (foto), ministrul Finantelor.
Pogea: Cota unica, TVA, contributiile si impozitul pe venit nu vor fi modificate in 2009 si 2010

Vor mai exista modificari, dar nu in ce priveste principalele taxe si impozite, a spus Pogea.

Ministrul Finantelor doreste sa diminueze povara administrativa si in acest sens are in vedere eliminarea a 71 de taxe din domeniul parafiscal, insitutiile vizate fiind Ministerul Mediului, al Economiei, Agriculturii, Sanatatii, precum si alte institutii publice.

„Prefer sa renunt la un venit mai mic si sa reduc din aceasta povara administrativa. Ne gandim chiar la posibilitatea ca plata taxelor sa poata fi facuta printr-un sistem electronic”, a mai spus Pogea.

Negocieri cu oamenii de afaceri

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va avea vineri o prima intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri in vederea elaborarii noului Cod Fiscal, care ar urma sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2010, a declarat Pogea.

„Prevederile trecute in Codul Fiscal trebuie anuntate cu mult timp inainte, de regula cu 6 luni, intrucat este important pentru orice investitor sa stie din timp modificarile ce se aduc taxelor si impozitelor”, a explicat ministrul.

El a atras atentia ca noul Cod Fiscal nu trebuie conceput pentru o perioada de criza, ci trebuie sa aiba in vedere si o perioada mai lunga de timp, iar ministerul isi propune sa creeze un cadru coerent pentru programarea fiscala multianuala.