- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Pogea: Luam in calcul si varianta recesiunii pentru 2009

12 Mar, 13:57 • Redactia DailyBusiness
Romania ia in calcul o crestere economica intre -1% si 1,5% pentru acest an, recesiunea reprezentand deci o varianta, conform declaratiilor facute joi de Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, dupa discutiile purtate cu reprezentantii FMI.
Pogea: Luam in calcul si varianta recesiunii pentru 2009

Intrebat daca Romania poate inregistra recesiune in acest an, ministrul Finantelor a raspuns: „Deocamdata nu este sigura aceasta varianta, insa este luata in calcul”, mentioneaza NewsIn.

Discutiile cu expertii Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europeane privind un acord de finantare vor continua pana se va ajunge la un acord, a precizat Pogea.

O delegatie a FMI discuta la Bucuresti, incepand de miercuri, cu autoritatile romane, despre un posibil program al FMI pentru Romania, „parte a unui pachet multilateral de finantare”, la care sa mai ia parte UE si Banca Mondiala.

Bugetul pe 2009 este fundamentat pe o crestere economica de 2,5%, insa FMI se asteapta mai degraba la o recesiune.

La inceputul lui februarie, Fondul a estimat, intr-un comunicat in care a prezentat concluziile misiunii din Romania, ca economia romaneasca ar putea scadea in acest an, iar o recuperare usoara ar putea surveni abia spre sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.