Finante-Banci

Politistii si vamesii cer taierea salariului de excelenta, de merit, si a primei de vacanta

11 May, 17:04 • Redactia DailyBusiness
Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" propune suspendarea acordarii salariului de excelenta, a salariului de merit si a primei de vacanta, pentru reducerea cheltuielilor de personal cu 25%, astfel incat sa nu fie afectat salariul de baza.
Politistii si vamesii cer taierea salariului de excelenta, de merit, si a primei de vacanta

„Daca se va mentine solutia de reducere cu 25 la suta a cheltuielilor cu personalul, vom solicita ca reducerea sa fie aplicata pe ordonator de credite, urmand ca acesta sa negocieze cu sindicatele reprezentative modalitatea de reducere a acestor cheltuieli”, se mentioneaza intr-un comunicat „Pro Lex”, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a anuntat saptamana trecuta ca fondul de salarii din sistemul public va fi diminuat cu 25%, pentru reducerea deficitului bugetar.

O misiune FMI s-a aflat in ultimele doua saptamani la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic care conditioneaza acordul stand-by incheiat in primavara anului trecut, principala tema de discutie reprezentand-o politica fiscala si reducerea deficitului bugetar, in conditiile revizuirii in jos a prognozei de crestere economica pentru 2010 si a unei performante slabe la nivelul veniturilor bugetare incasate in primul trimestru.