- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Praktiker a investit 2,25 mil. euro in extinderea magazinului din Craiova

12 Jun, 12:08 • Redactia DailyBusiness
Praktiker Romania a deschis vineri noua aripa a magazinului din Craiova, in urma extinderii cu peste 2.000 mp a suprafetei de vanzare a acestei unitati, cu o investitie de 2,25 mil. euro.
Praktiker a investit 2,25 mil. euro in extinderea magazinului din Craiova

Spatiul extins al magazinului are o suprafata totala de vanzare ce insumeaza aproximativ 8.300 mp.

Praktiker a deschis magazinul din Craiova in noiembrie 2005, acesta fiind cel de-al 6-lea pe care compania decide sa-l extinda.

Prima unitate unde Praktiker Romania a investit in suplimentarea spatiului de vanzare, in anul 2006, este cea din Bucuresti-Voluntari.

Un an mai tarziu au fost extinse unitatile din Cluj-Napoca, Bucuresti-Militari, precum si primul magazin Praktiker din Timisoara. In 2008, Praktiker a marit de asemenea suprafata de vanzare a magazinului din Bucuresti-Vitan.

Spatiul suplimentar disponibil la Craiova dupa extensie se regaseste in raioanele unde sunt expuse articolele de mobilier, decoratiuni, electrice, gradina, constructii si sanitare. Acesta permite expunerea mai multor solutii de amenajare si adaugarea unor forme noi de prezentare a produselor.

„In magazine avem mai multe zone de expunere unde sunt exemplificate solutii de folosire a produselor, realizate exclusiv cu articole din oferta noastra – gresie, faianta, obiecte sanitare, produse de iluminat, mobila”, a declarat Michael Krahn, director general Praktiker Romania.

Valoarea investitiilor totale realizate de Praktiker in Romania depaseste nivelul de 250 milioane euro. La ora actuala, compania este prezenta in majoritatea oraselor din tara cu peste 100.000 de locuitori, suprafata totala de vanzare detinuta ridicandu-se la peste 170.000 mp.

Majoritatea unitatilor din reteaua Praktiker sunt organizate pe formate de peste 6.000 mp. Oferta centrelor se bazeaza pe o structura foarte variata de produse, incluzand peste 40.000 de articole.

Praktiker Romania este liderul pietei romanesti do-it-yourself (DIY), avand vanzari anuale nete de peste 1 miliard lei si cea mai extinsa retea specializata, cu 26 de magazine, situate in toate regiunile tarii. Anul 2009 este cel de-al 7-lea an de activitate pentru Praktiker Romania. Primul magazin din retea a fost inaugurat in 2002, in Bucuresti-Voluntari.

Extinderea de la Craiova coincide cu lansarea unei noi campanii nationale adresate clientilor companiei aflati in cautarea ofertelor speciale pentru sezonul vacantelor de vara. In perioada 12-25 iunie, toate magazinele din retea ofera 20% reducere de pret la sute de produse de camping, mobilier de gradina si terasa.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina.

Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina – materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care mai bine de 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.