- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Probleme in distributia din constructii: Arabesque Galati si Ambient Sibiu au trecut pe pierderi anul trecut

21 Aug, 19:00 • Redactia DailyBusiness
Arabesque Galati si Ambient Sibiu, doua dintre cele mai mari companii cu capital romanesc de pe piata distributiei materialelor de constructii, au trecut pe pierderi anul trecut, in ciuda unui avans consistent al afacerilor, potrivit Mediafax.
Probleme in distributia din constructii: Arabesque Galati si Ambient Sibiu au trecut pe pierderi anul trecut

Cel mai mare distribuitor de materiale de constructii din Romania, Arabesque, companie controlata de omul de afaceri Cezar Rapotan, a inregistrat pierderi de 6,22 milioane lei (1,7 milioane euro) in 2008, dupa castigul net de 27,4 milioane lei (8,2 milioane euro) din anul precedent, potrivit datelor remise Ministerului Finantelor.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 28%, la 1,74 miliarde lei (473 mil. euro).

Arabesque are filiale la Bucuresti (Otopeni, Glina, Militari), Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Craiova, Ploiesti, Pitesti, Galati, Piatra Neamt, Bacau, Baia Mare, Oradea si Targu Mures, precum si 22 de filiale in Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Ucraina.

Compania a anuntat, la sfarsitul lunii iunie, ca a deschis in prima parte a acestui an doua centre comerciale la Pitesti si Oradea, in urma unor investitii de 5 milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro, si va aloca in semestrul al doilea inca 10-12 milioane de euro pentru o unitate la Baia Mare.

Arabesque comercializeaza o gama larga de produse, de la materiale grele, sisteme pentru acoperisuri, produse pentru finisaje, instalatii sanitare si termice, echipamente electrice si corpuri de iluminat la materii prime pentru mobilier.

Ambient Sibiu, un alt jucator important pe aceasta piata, a avut pierderi de 37,3 milioane lei (10,1 mil. euro) in 2008, de la castigul net de 327.000 lei (98.000 euro) din anul precedent. Vanzarile companiei, controlate de omul de afaceri Ioan Ciolan, au crescut cu 41%, la 852,2 milioane lei (231 mil. euro).

La sfarsitul anului trecut, Ambient avea o retea de 15 centre comerciale (Sibiu, Cluj Napoca, Targu Mures, Baia Mare, Bistrita, Alba Iulia, Medias, Deva, Gheorgheni, Sighisoara, Nasaud, Lugoj, Blaj, Borsa, Ramnicu Valcea), opt magazine (Sibiu – 3 unitati, Cisnadie, Dumbraveni, Arad, Satu Mare si Tarnaveni) si 4 depozite logistice (Sibiu, Bucuresti, Brasov si Timisoara).

Compania a anuntat, in octombrie 2008, ca intentioneaza sa isi extinda pana in 2012 reteaua de centre comerciale cu peste 20 de unitati noi.