- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Productia industriala a scazut in primul semestru cu 10,3%

07 Aug, 10:41 • Redactia DailyBusiness
Productia industriala a scazut, in primul semestru, cu 10,3% fata de nivelul inregistrat in prima jumatate a anului trecut, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS).
Productia industriala a scazut in primul semestru cu 10,3%

Scaderea vine pe fondul diminuarii drastice a activitatii din sectoarele extractiv si de prelucrare.

Productia din industria prelucratoare s-a contractat in primele sase luni cu 12,8%, industria extractiva, cu 8,1%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, cu 1,7%.

Pe marile grupe industriale, productia din industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 18,1%, iar in industria bunurilor intermediare cu 16,9%. Productia de bunuri de capital s-a diminuat cu 8,4%, in industria bunurilor de uz curent, cu 8,2%, iar in industria energetica, cu 5,1%.

Potrivit datelor INS, productia industriala din luna iunie a scazut cu 8,9% fata de aceeasi luna din 2008, marcand astfel a noua luna consecutiva de declin.

Productia din industria extractiva a scazut cu 19%, cea din industria prelucratoare a scazut cu 9,2%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a redus cu 4,3%.

Pe marile grupe industriale,cel mai mult a scazut productia din sectorul bunurilor de folosinta indelungata, cu 19,5%.