- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen: Redresarea economica in Europa Centrala si de Est va fi sustinuta de cererea interna

15 Dec, 12:08 • Redactia DailyBusiness
Redresarea climatului economic in Europa Centrala si de Est va fi sustinuta de cererea interna, care este inca scazuta in intreaga zona, cu exceptia Poloniei, iar perspectivele pentru urmatoarele luni s-au imbunatatit, potrivit unui raport cu privire la pietele emergente din regiune si din Asia, realizat de Raiffeisen Capital Management (RCM).
Raiffeisen: Redresarea economica in Europa Centrala si de Est va fi sustinuta de cererea interna

„Cu toate acestea, pana la nivelurile anterioare crizei mai este un drum lung”, au adaugat reprezentantii RCM.

Economiile nationale din regiunea Europei Centrale si de Est se afla inca sub presiune in special din cauza legaturilor stranse cu tarile Uniunii Europene.

Intre timp, productia industriala in cazul vechilor state UE urmeaza sa dea semne de consolidare, fapt care ar trebui sa se reflecte pozitiv in urmatoarele luni si asupra economiilor est-europene si sa conduca din nou la o crestere a exporturilor.

In cazul eurobondurilor est-europene (obligatiuni de stat si corporatiste), comparativ cu obligatiunile guvernamentale din zona Uniunii Economice si Monetare Europene, randamentele din ultimele luni s-au apreciat usor, apreciaza reprezentantii RCM.

Randamentele acestora s-au apreciat usor in noiembrie si inca se gasesc aproape de nivelurile precedente falimentului Lehman. Pe termen lung, avand in vedere tendinta de imbunatatire a economiilor dezvoltate, in special Europa de Vest, nivelurile actuale ale eurobondurilor est-europene continua sa fie atractive, au estimat reprezentantii Raiffeisen Capital Management.