- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Registrul Comertului nu mai face publice domiciliul si CNP-ul actionarilor firmelor

16 Dec, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) nu va mai publica informatii privind domiciliul si CNP-ul actionarilor firmelor din Romania sau a asociatilor si reprezentantilor legali, se arata pe site-ul institutiei.
Registrul Comertului nu mai face publice domiciliul si CNP-ul actionarilor firmelor

Datele „nu sunt adecvate si pertinente prin raportare la scopul pentru care sunt eliberate informatiile din registrul comertului”, se mai spune pe site.

„Ca urmare a modificarii Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, prin O.U.G. nr. 82/2007, in care la art. 511 se stipuleaza ca Oficiul National al Registrului Comertului si oficiile registrului comertului de pe langa tribunale colecteaza, proceseaza si prelucreaza date si informatii, inclusiv de natura datelor cu caracter personal, carora le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, din certificatul constatator/furnizarea de informatii din registrul comertului s-au eliminat datele personale privind domiciliul si CNP-ul ale asociatilor/actionarilor/reprezentantilor legali, date ce nu sunt adecvate si pertinente prin raportare la scopul pentru care sunt eliberate
informatiile din registrul comertului”, mentioneaza ONRC.