- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romania vrea sa urgenteze semnarea unui acord cu Georgia si Azerbaijan pentru White Stream 2

19 Jan, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Romania vrea sa urgenteze semnarea unui acord trilateral cu Azerbaijan si Georgia pentru implicarea in proiectul gazoductului White Stream 2, care vizeaza transportul de gaze naturale lichefiate din Georgia in portul Constanta, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu.
Romania vrea sa urgenteze semnarea unui acord cu Georgia si Azerbaijan pentru White Stream 2

„Saptamana trecuta am discutat in Georgia, la Batumi, cu partenerii din zona Marii Caspice, despre toate proiectele energetice in care Romania este intersata. Nabucco este prioritar, iar White Stream 2 este complementar Nabucco, nu concurent”, a afirmat Videanu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca a purtat discutii si cu ministrii energiei din Georgia si Azerbaijan pentru urgentarea semnarii unui parteneriat trilateral care sa fie suportul politic pentru finalizarea White Stream 2, un proiect de transport al gazelor din Georgia spre Europa.

La sfarsitul lunii ianuarie o delegatie a Ministerului Economiei va face o vizita in Azerbaijan.

„Vom face o vizita in Azerbaijan in ideea de a nu pierde timpul in toate proiectele in ce priveste furnizarea de energie catre Europa din zona Marii Caspice”, a spus Videanu.

Pe de alta parte, oficialii romani asteapta, la sfarsitul lunii ianuarie, o vizita a grupului rus Gazprom, pentru continuarea discutiilor in privinta unor oportunitati de colaborare in zona stocarii gazelor naturale in Romania. Videanu a afirmat ca inca nu au fost stabilite detaliile acestei vizite.