- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Samsung a platit 76 mil.$ pentru preluarea unei fabrici poloneze de electrocasnice

13 Jan, 16:24 • Redactia DailyBusiness
Samsung Electronics a preluat producatorul polonez de aparatura electrocasnica Amica, tranzactie ce va spori influenta companiei pe piata europeana de electrocasnice, estimata la aproximativ 50 de miliarde de dolari.
Samsung a platit 76 mil.$ pentru preluarea unei fabrici poloneze de electrocasnice

Pentru preluarea fabricii din Poznan, Samsung a platit 76 milioane de dolari.

”Fabrica din Polonia, unde se vor produce noile frigidere si masini de spalat Samsung, ne va permite o mai mare flexibilitate in procesul de productie, un termen de livrare redus si o competitivitate crescuta a preturilor noilor produse, prin eliminarea taxelor vamale si crearea unui sortiment adaptat pietei romanesti. De asemenea, pe viitor, ne vom adresa si segmentului de populatie cu venituri medii din Romania”, a declarat Sorin Rozolea, home appliance product manager, Samsung Electronics Romania.

Polonia este cea de-a saptea tara din lume in care Samsung fabrica aparate pentru uz casnic. Anterior, cele mai multe produse electrocasnice Samsung vandute in Europa erau furnizate de Coreea si alte tari din sud-estul Asiei. Alte tari unde Samsung produce bunuri electrocasnice sunt China, Thailanda, India si Mexic.

In 2008, vanzarile consolidate ale Samsung au fost de 96 miliarde dolari. Compania are aproximativ 164.600 de angajati in 179 de birouri din 61 de tari