- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Solutie anti-criza: Banca Transilvania permite companiilor sa amane plata ratelor pentru 3 luni

07 Jan, 15:23 • Redactia DailyBusiness
Banca Transilvania (BT) ofera clientilor persoane juridice 3 luni de gratie, in decursul primului semestru din 2010, prin amanarea integrala sau partiala a ratelor si dobanzilor la credite, fiind o facilitate anti-criza, a anuntat, joi, banca.
Solutie anti-criza: Banca Transilvania permite companiilor sa amane plata ratelor pentru 3 luni

Solutia este adresata clientilor corporate, care au credite in valoare de maxim 1 milion de lei.

Totodata, clientii care apeleaza la facilitatea „Iesirea din iarna” sa aiba achitate toate datoriile restante.

Banca are peste 150.000 de clienti companii, potrivit lui Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

In platforma Bancii Transilvania anti-criza, lansata in 2009, se mai gasesc: creditul gata garantat – lansat impreuna cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, facilitatea de restructurare a creditului pentru companii, abonamentulul bancar – prin care intreprinzatorii pot sa-si reduca cheltuielile cu comisioanele bancare lunare, training-urile organizate de Clubul Intreprinzatorului Roman, precum si consiliere pentru accesul IMM-urilor la fondurile europene.

Banca Transilvania are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ.

BT detine peste 500 de unitati. Activitatea Bancii Transilvania este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari si Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse si servicii specifice, precum si un personal dedicat.