- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Syscom 18 vrea sa creasca ponderea exporturilor la 30% din business

19 Apr, 11:32 • Redactia DailyBusiness
Compania de automatizari industriale Syscom 18 vrea sa mareasca ponderea exporturilor din cifra de afaceri de la 10%, cat a fost anul trecut, la 30%, pe fondul contractelor din Orientul Mijlociu.
Syscom 18 vrea sa creasca ponderea exporturilor la 30% din business

„Exportul va ramane o prioritate pentru noi – tintim un volum de export de circa 30% din cifra de afaceri”, a declarat Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

In contextul in care investitiile si proiectele in industria energetica romaneasca stagneaza, pe cand cererea de servicii din Orient este ridicata, furnizorii romani de echipamente si servicii in petrol si gaze sunt interesati sa se extinda si sa obtina contracte in tarile petrolifere.

Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarsitul anului trecut, in consortiu cu Gasso, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania.

Specialistii estimeaza ca, in ciuda recesiunii economice recente, consumul mondial de produse petroliere si petrochimice va creste cu o rata media anuala de circa 1,6% pana in 2030.

Cresterea mondiala este concentrata in Extremul Orient (circa 50 % din cresterea totala), rata medie anuala de crestere fiind de circa 3 %. In Orientul Mijlociu, capacitatile existente de obtinere a produselor petrochimice sunt foarte mari, in special in Arabia Saudita si tarile din Golf.

„Noi suntem prezenti pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior am executat lucrari si am livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde am livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze”, a spus Ion Andronache.

El a mentionat ca a investit in ultimii 5-6 ani in promovarea firmei in Orientul Mijlociu, participand la multe expozitii, organizand seminarii de prezentare si vizitand foarte multi potentiali clienti.

Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie.

Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv. Compania are circa 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de 17 mil. euro in 2008.