- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UniCredit si Yapi Credit au finantat cu 101 mil. euro un proiect imobiliar din Turcia

15 Jun, 13:26 • Redactia DailyBusiness
UniCredit Bank Austria si Yapi Kredi, una dintre cele mai mari banci private turce, au acordat o finantare de 101 mil. euro pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Optimum Shopping Center, localizat in Turcia.
UniCredit si Yapi Credit au finantat cu 101 mil. euro un proiect imobiliar din Turcia

Cele doua banci au fost asistate in aceasta tranzacatie de avocatii de la Badea Clifford Chance.

Optimum Shopping Center este dezvoltat de catre compania turca Ronenans impreuna cu firma de investitii americana Amstar Global Partners in orasul Adana, aflat in partea de sud-est a tarii. Costurile pentru dezvoltarea Optimum Shopping Center sunt estimate la o valoare de 141 milioane de euro. Complexul urmeaza sa fie deschis in martie 2011.

„Aceasta tranzactie reflecta faptul ca biroul din Bucuresti este un punct nodal pentru piata din sud-estul Europei. Asistam in mod constant clienti precum Morgan Stanley si Deutsche Bank cu privire la tranzactii in numeroase tari din regiune, precum Turcia, Bulgaria, Croatia, Moldova si Serbia”, a declarat Daniel Badea, managing partner al Badea Clifford Chance.

Echipa Badea Clifford Chance, care a lucrat la aceasta tranzactie, a fost compusa Perry Zizzi (partener, specializat in finantari de real estate), Cosmin Anghel (counsel, specializat in finantari) si John Fenemore (avocat senior, specializat in finantari).

Perry Zizzi a acordat asistenta in tari din sud-estul Europei, inclusiv cu privire la restructurari, finantari de real estate, privatizari si achizitii si fuziuni.

Clifford Chance a deschis un birou in Bucuresti, in iunie 2006, pe baza asocierii cu Badea & Asociatii, o firma locala din Romania. Cele doua firme au decis sa fuzioneze in decembrie 2008, acest lucru intrand in vigoare incepand cu 1 mai 2009.

Ca urmare a fuziunii, numele firmei a devenit Badea Clifford Chance, iar Daniel Badea continua sa fie managing partner. Badea & Asociatii a fost fondata in anul 2002 de catre Daniel Badea si Nadia Badea.

Biroul din Bucuresti are in prezent 4 parteneri si 50 de avocati, facand parte din regiunea Europa Centrala si de Est a Clifford Chance, care mai detine birouri si in Budapesta, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev.

Badea Clifford Chance a fost implicata in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, project finance, restructurari, derivate, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare si proiecte energetice.