- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Vanzarile Finlandia Vodka in Romania au crescut cu 40% in 2008

26 Jan, 15:55 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile brandului Finlandia Vodka din Romania s-au majorat cu peste 40% in 2008, comparativ cu anul 2007, iar la nivel mondial, compania a atins un record de peste 3 milioane de baxuri vandute anual, a anuntat luni compania.
Vanzarile Finlandia Vodka in Romania au crescut cu 40% in 2008

„In Romania, vanzarile Finlandia Vodka pe anul 2008 au inregistrat o crestere de peste 40% fata de anul 2007”, a declarat Mihail Stanciu, brand manager Finlandia Vodka Romania, citat de NewsIn.

De asemenea, potrivit datelor emise de companie, brandul Finlandia Vodka a atins, la nivel modial, un record de 3 milioane de baxuri vandute in 2008, cele mai mari cresteri ale vanzarilor inregistrandu-se in Europa Centrala si de Est.

„Am asistat la o crestere de peste 30% in categoria de vodka aromata, in acest ultim an fiscal. Cresterea sortimentelor aromate a fost consistenta si clara in ultimii ani; in acelasi timp, sortimentul clasic de Finlandia Vodka a continuat sa prezinte o evolutie dinamica”, a declarat Maureen Brekka, director general al companiei.

In Romania, Finlandia Vodka este disponibila in 3 variante: clasic, Grapefruit Fusion si Lime Fusion.

Finlandia Vodka Worldwide Ltd (FVW) este un parteneriat comun, detinut 100% de Brown-Forman Corporation. FVW este responsabila de marca Finlandia si de activele de marketing si distributie. Compania Brown-Forman se ocupa de toate activitatile globale de marketing pentru brandul Finlandia Vodka.

Brown-Forman Corporation comercializeaza produse precum Jack Daniel’s, Southern Comfort, Finlandia Vodka, Chambord, Canadian Mist, Fetzer,Tequila Herradura, vinurile Bolla si sampania Korbel California.